Tutireceptek.hu fejléc

Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 adaghoz:

2 szelet csirkemell

3-4 db csirkemáj

2-2 evőkanál zabpehely és zabkorpa

1 tojás

egy kis fej vöröshagyma fele

2 gerezd fokhagyma

2-3 szelet paradicsom

5 dkg mozzarella

reszelt trappista /pl. Tolle light/ a szóráshoz

olívaolaj



bors

majoránna vagy kakukkfű

Elkészítés:
A csirkemájakat ledaráljuk vagy késsel szétkaparjuk, majd tálba helyezzük.
A tojást felverjük, sózzuk, fűszerezzük, és a májhoz öntjük.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágva szintén hozzáadjuk.
Belekeverjük a zabkorpát, és a -pelyhet.
Az egészet állni hagyjuk, hogy a zab kicsit megszívja magát, és ne legyen folyós.
Ezután a csirkemelleket kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, fűszerezzük, majd hirtelen megsütjük. Ezután hőálló tálba helyezzük.
A paradicsomot és a mozzarellát felszeljük, a trappistát pedig lereszeljük.
Ha a máj már megfelelő állagú, akkor a hússzelekre púpozzuk.
A tetejére a paradicsomszeleteket teszünk, megsózzuk, rá a mozzarella szeleteket, és a reszelt sajttal meghintjük.
190-200 fokos sütőben készre sütjük.
Én párolt brokkolival tálaltam, de kinek-kinek ízlése szerint


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pogácsa zabpehellyel » Kubai csirkemell » Csirkemellsonka » Korzikai csirkemell
» Ördögi csirkemell » Túrógombóc zabpehellyel » Sajttal rakott csirkemell » Fokhagymás csirkemell
» Csőbensült pulykamell » Narancsszószos csirkemell » Csirkemelltekercs » Csőben sült zöldségek
» Sajtos-barackos csirkemell » Feketeretek csőben sütve » Mézes-mustáros csirkemell » Debreceni csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.