Tutireceptek.hu fejléc

Csőben sült gnocchi póréhagymával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg gnocchi (burgonyás)
1 póréhagyma
8 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tej
1 dl tejszín
10-10 dkg füstölt szalonna és reszelt sajt köménymag
őrölt bors


Elkészítés:
Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a gnocchit, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, és serpenyőben, 3 dkg vajban, kevés, köménnyel meghintve megpirítjuk, majd félretesszük. A póréhagymát vékony karikákra szeljük. Serpenyőben, 3 dkg vajban megpároljuk, meghintjük a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, hozzáöntjük a langyos tejet, és csomó mentesre keverjük. Fakanállal állandóan kevergetve forrásig hevítjük, a forrás után pedig még néhány percig, amíg besűrűsödik. Belekeverjük a sajt felét, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Hőálló tálba öntjük, összeforgatjuk a kifőtt gnocchival és a szalonnás mártással. A maradék vajat a tetejére daraboljuk, megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben 10 perc alatt átpirítjuk.


A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Angolzeller csőben » Csőben sült burgonyatorta » Csőben sült újkrumpli » Vadgalamb póréhagymával
» Póréhagymás gnocchi » Cukkinis-tejszínes gnocchi » Spenótos gnocchi » Csőben sült tortilla lapok
» Csőbensült pulykamell » Sonkás gnocchi » Csőben sült sertéstarja » Csőben sült cikória
» Csőben sült brokkoli » Zsályás gnocchi » Barnarizs csőben sütve » Csőben sültbrokoli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.