Tutireceptek.hu fejléc

Csőben sült karfiol-brokkoli (4 adag) recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
60 dkg karfiol,
60 dkg brokkoli,
1 evőkanál ételízesítő,
½ citrom leve.

A mártáshoz:

2 evőkanál margarin light,
1 evőkanál liszt,
5 dl tej (1,5 %-os),
5 dkg reszelt óvári sajt,
1 dl tejföl (12 %-os), 2 tojássárgája,
só,
őrölt bors és szerecsendió,
margarin,
zsemlemorzsa a sütőtálhoz.

Elkészítés:
A karfiolt és a brokkolit megtisztítjuk, nagyobb rózsákra szedjük, megmossuk.
Kb. 1,5 liter vizet forralunk, belekeverjük az ételízesítőt, a citromlevet, és a lobogva forró vízbe csak 2-3 percre beletesszük a karfiolt és a brokkolit.
Ezután leszűrjük, jeges vízzel leöblítjük (vagyis blansírozzuk), és lecsepegtetjük.
A mártáshoz egy lábosban felmelegítjük a margarint, belekeverjük a lisztet, és világos rántást készítünk.
Felöntjük a tejjel, simára keverjük megsózzuk, szerecsendióval és borssal fűszerezzük, majd 20-30 percig lassú tűzön forraljuk.
Ha szükséges, átszűrjük.
A sajtot a tejföllel és a tojássárgájával együtt a mártásba tesszük, simára keverjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, egyenletesen beszórjuk zsemlemorzsával, elrendezzük benne vegyesen a karfiolt meg a brokkolit, és leöntjük a mártással. 220 Celcius-fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 perc alatt megsütjük.
Forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőben sült cikória » Makaróni csőben sütve » Póréhagyma csőben sütve » Csőben sült lencse
» Csőben sült hús » Csőben sült póré sonkával » Csőben sült sertéstarja » Karfiol-brokkoli krémleves
» Csőben sültbrokoli » Angolzeller csőben » Csőben sült burgonyatorta » Csőben sült burgonya
» Barnarizs csőben sütve » Csőben sült finomság » Csőbensült sonkás karalábé » Csőben sült krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.