Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csőben sült karfiol- könnyű változat recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg megtisztított, rózsáira szedett karfiol
20 dkg trappista vagy edami sajt
ételízesítő
2 dl 1,5%-os tej
2 csapott evőkanálnyi étkezési keményítő
2 evőkanálnyi zabkorpa
2 evőkanálnyi light margarin

Elkészítés:
A karfiolt félpuhára főzzük. Egy tűzálló jénait 1 evőkanálnyi margarinnal kikenünk, meghintjük zabkorpával, átütögetjük, hogy mindenhová jusson.
A tejből, a maradék margarinból és a keményítőből gyors mozdulatokkal keverve nem túl sűrű besamelt főzünk (nagyon gyorsan összeugrik, vigyázat!)
A következőket rétegezzük:
karfiol, besamel, sajtszeletek, karfiol, besamel, sajtszeletek.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, villanysütőben 200 °C-on.

Tanácsok:
Önmagában is laktató, de sült hús mellé köretnek is illik.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 250 kcal

A receptet beküldte: rosewood


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Könnyű citromos sütemény » Habkönnyű sóskifli » Csőben sült zöldségek » Pillekönnyű túrógombóc
» Karfiol-omlett » Habkönnyű-citromos kuglóf » Habkönnyű rántotta » Könnyű salátaleves
» Habkönnyű nyári édesség » Csőben sült tészta » Könnyű cukkíni krémleves » Könnyű és gyors briós
» Könnyű ebéd csirkehúsból » Habkönnyű tejberizs » Csőben sült sonkás karfiol » Pehely könnyű túrógombóc


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.