Tutireceptek.hu fejléc

Csőben sült parajos-ricottás penne recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Hozzávalók:
50 dkg penne tészta
25 dkg friss paraj
40 dkg ricotta
1,5 dl tejszín
2 tojás

őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
1 piros húsú paprika
5 dkg vaj
vaj
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A pennét sós, forró vízben kifőzzük, leszűrjük, és keverőtálba tesszük. Közben a leszárazott, megmosott parajleveleket leforrázzuk, lecsepegtetjük, és éles késsel nagyobb darabokra vágjuk. A ricotta túrót villával áttörjük, és a tejszínnel, a parajjal, a tojásokkal együtt a tésztához adjuk. Ezután sóval, borssal, zúzott fokhagymával, a kicsi kockákra darabolt paprikával ízesítjük, és jól összeforgatjuk.

A parajos-ricottás tésztát vajazott, zsemlemorzsázott tepsibe tesszük, eligazítjuk, vajdarabokat szórunk a tetejére, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, 10 percig pihentetjük, és kockákra vágva, forrón tálaljuk.

Tanácsok:
30%-os zsírtartalmú habtejszínt használjuk, mert a ricotta száraz. A zsíros tejszínnel kiegészítve krémessé teszi az ételt.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőben sült sajtos zeller » Penne carbonara » Csőben sült sonkás penne » Ragus penne
» Csőben sült kelvirág » Padlizsános penne » Csőben sült szűzpecsenye » Paradicsomos babos penne
» Csőben sült tészta » Fűszeres penne » Burgonyapüré csőbensülve » Spenótos-csirkés penne
» Sült zöldséges penne » Darált hússal rakott penne » Finom penne » Penne Bolognese


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.