Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csőben sült töltött karfiol recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg karfiol
20 dkg juhtúró
2 dl tejföl
1 csokor kapor
20 dkg angolszalonna
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
3 dl tej
10 dkg reszelt sajt


Elkészítés:
Sós vízben megfőzzük a karfiolt, a vízből kivéve hűlni hagyjuk (egyszerűbb rózsáira szedve főzni).
A juhtúrót összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott kaporral.
A körülbelül azonos méretű karfiolrózsákból kört formálunk a tepsi közepén, a kör közepét kitöltjük az apróbb rózsákkal.
Vékonyra szelt angolszalonnával beborítjuk.
A tejfölös juhtúró kétharmadát rátesszük.
Megint egy kört rakunk a rózsákból, szűkebbet, mint az alsó kör (visszaépítjük a karfiolfejet), kitöltjük a kör közepét, és megint szalonnát rétegezünk, rámerjük a maradék tejfölös juhtúrót.
A maradék karfiolból befejezzük a fej felépítését.
A vajból a liszttel világos rántást készítünk, felöntjük a tejjel, és a habverővel kevergetve felfőzzük.
Sózzuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a sajtot, és a karfiolra öntjük.
10. Forró sütőbe téve, közepes lángon pirosra sütjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótkrémes töltött tojás » Töltött zöldsaláta » Reform töltött paprika » Sajtos karfiol felfújt
» Töltött lángos » Csőben sült krumpli » Töltött májas tojások » Makaróni csőben sütve
» Mézes töltött karika » Töltött paradicsom » Lecsóval töltött karaj » Töltött zsúrkenyér
» Sajttal töltött alma » Körözöttel töltött paprika » Töltött csirkemell » Húsos rakott karfiol


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.