Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

"Csőben" sült zöldség besamel mártással recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
vegyes zöldség mix
25 dkg ráma margarin
5 dl főzőtejszín
2 evőkanál liszt
25 dkg reszelt trapistasajt
fűszernek a vegeta
fehérbors
kiskanál tengeri só

Elkészítés:
Kivajazott tepsibe öntjük a párolt zöldségeket pl:karfiol, répa, fehérbab, vörösbab, brokkoli, kelbimbó, bébikukorica, mini krumpli...
Megszórjuk vegetával.
Elkészítjük a besamel-mártást amivel leöntjük.
A vajat felolvasztjuk teflon serpenyőben hozzáadjuk a lisztet és összekeverjük addig amíg krémes nem lesz. Jöhet hozzá a főzőtejszín, beleöntjök és kevergetjük finoman. Adunk hozzá fehérborsot és sót. Isteni finom mártás. Ezzel leöntjük a zöldséget és rászórjuk a reszeltsajtot.
200 fokos sütőben addig sütjük amíg a sajt izlés szerint megpirul. Nem kell lefedni a tepsit.

Tanácsok:
Tálalhatod köretnek, de magában is szuperfinom fogás.

Ha kérdésed van nyugodtan írj !

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldségtorta mandulával » Húsi csíkok zöldséggel. » Zöldséges sütőtökleves » Indiai zöldséges ragu
» Zöldséges "fasírt" » Hideg őszi zöldségleves » Párolt zöldségsaláta » Rántott zöldséggolyók
» Zöldséges halfilé » Zöldségleves húsgombóccal » Besamelmártás » Zöldséges korhelyleves
» Csirkemell sajtmártással » Zöldségpaella » Zöldséges köles II. » Zöldséges rizsfasírt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.