Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csodasajtos. recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg sütőmargarin
25 dkg liszt
35 dkg reszelt sajt (vegyesen ementáli, füstölt és trappista sajt)
3 tojás sárga
1 teáskanál só
1 mokkáskanál pirospaprika
mokkáskanálnyi törött fekete bors
tej

Elkészítés:
A margarint, a lisztet és 20 dkg reszelt sajtot összemorzsolunk, majd a tojás sárgát, a sót, a pirospaprikát, a törött borsot beledolgozva addig gyúrjuk, amíg tésztává összeáll. Nagy cipóba formálva egy éjjelen át hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk, tetejét megkenjük tejjel, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Derelyemetszővel hosszú, vékony rudakat vágunk belőle, majd ezeket sütőlemezre tesszük, egymástól néhány milliméter távolságra. Előmelegített forró sütőben sárgásra sütjük. Ügyeljünk a sütésre, mert ha megbarnul, már nem jó! 10-12 perc alatt sül meg egy tepsinyi tészta

Tanácsok:
.Kiadós sajtos,
utazás, kirándulás, vendégvárás alkalmával sütöm.
Két hónapig is eláll a recept szerint (ezt sosem érte meg) tehát nagyon sokkal előbb is el tudod készíteni.

Elkészítési idő: 12 perc

A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos pizza » Spaghetti Carbonara » Lángos mokuskalany módra » Csusza tepsíben
» Chiabatta házilag » Makaróni pite » Burgonyás laska » Pizzacsiga levelestésztából
» Tonhalszószos tészta » Kelt tészta! » Eszkimó lángos » Fokhagymás tejfölös tészta
» Mákos guba.. » "Szegény ember" vacsorája » Szalonnás mártás makarónira » Zabpehely piskóta


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.