Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csoki darabos püspökkenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 db tojás,
12 dkg cukor,
12 dkg liszt,
fél citrom leve és reszelt héja,
5 dkg mazsola,
húsvétról megmaradt csoki nyulak, csibék és tojások.

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjükből 2 dkg cukorral kemény habot
verünk. A sárgákat jól összekeverjük, belekeverjük a többi cukrot, a citromlevet
és héjat, valamint a mazsolát. A lisztet átszitáljuk. A csokoládékat apró darabokra törjük, és a
lisztbe keverjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgát és simára keverjük.
Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Kizsírozott és kilisztezett királytorta formába vagy őzgerincformába
töltjük és 180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük. Az idő letelte után
fogpiszkálót szúrunk a tésztába, hogy ellenőrizzük, a közepe is
átsült-e. Ha már nem ragad rá nyers tészta, akkor kész. Rácsra vagy
deszkára borítjuk, és csak kihűlés után szeleteljük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Illatos csokikrém » Mákos csokiszuflé » Sült csokis golyó » Csokigolyós süti
» Mogyorós-csokis sajttorta » Csokis kehely » Málnás-csokis kísértés » Csokis-Diós Kocka 2.
» A tökéletes csokis cookie » Csokis banánjégkrém » Csokis gesztenyerúd » Csokis kávé
» Banános csokiturmix » Meggyes csokipuding torta » Háromszínű csokitorta » Andi csokis muffinja


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.