Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csoki darabos püspökkenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 db tojás,
12 dkg cukor,
12 dkg liszt,
fél citrom leve és reszelt héja,
5 dkg mazsola,
húsvétról megmaradt csoki nyulak, csibék és tojások.

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjükből 2 dkg cukorral kemény habot
verünk. A sárgákat jól összekeverjük, belekeverjük a többi cukrot, a citromlevet
és héjat, valamint a mazsolát. A lisztet átszitáljuk. A csokoládékat apró darabokra törjük, és a
lisztbe keverjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgát és simára keverjük.
Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Kizsírozott és kilisztezett királytorta formába vagy őzgerincformába
töltjük és 180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük. Az idő letelte után
fogpiszkálót szúrunk a tésztába, hogy ellenőrizzük, a közepe is
átsült-e. Ha már nem ragad rá nyers tészta, akkor kész. Rácsra vagy
deszkára borítjuk, és csak kihűlés után szeleteljük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diétás csokipuding » Csokis Marlenka » Csokitorta » Csokis örvény
» Kókuszos-csokis tallér » Csokis süti 2 » Csokis-habos piskótatorta » Csokis cookie
» Narancsos püspökkenyér » Mandulás csokifelfújt » Macaron (csokis) recept » Csokifagyi
» Csokifagyi * » Csokis rizskoch » Csoki szelet » Csokis-banános süti


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.