Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokikrém tortába recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Csokikrém

30 dkg cukor
7 db egész tojás
40 dkg vaj
16 dkg kakaópor
1 db vaníliarúd kikapart belseje

Ganache:
50 dkg étcsokoládé (60 % kakaótartalommal)
5 dl állati tejszín 30 % zsírtartalommal

Elkészítés:
A vajat habosítsuk ki a vaníliával, és keverjük bele a kakaópórt. A tojásokat a cukorral melegítsük csípősre, maximum 85 C-fokra. Ezt úgy szoktam megoldani házilag, hogy lábosban felteszem a gázra és kézi habverővel folyamatosan keverem, addig, míg csípősen forrónak nem érzem, amikor beledugom az ujjam, (ha tovább melegítem rántotta lesz belőle). Ezután kihűlésig kemény habbá kell verni. Végül kézi habverővel simára keverni a kihabosított vajjal és a kakaóporral. Ez a mennyiség kb. egy 23 cm átmérőjű, és 8 cm magas tortára elegendő

A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk, és minden lapot kenjünk meg narancslekvárral, majd töltsük össze a csokoládékrémmel. Két órára tegyük hűtőbe, majd húzzuk át ganache-al.

Tanácsok:
Végül igényes díszekkel, ízlés szerint díszítsük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokikrémes csokitorta » Isteni csokikrém » Különleges csokikrém » Csokikrémes kakaórolád
» Csokikrém cseresznyével » Csokikrém-mikróban » Csokikrém(egyszerű) » Főzött csokikrém tortába
» Citromkrém tortába » Illatos csokikrém » Kókuszos csokikrém » Kosárka csokikrémmel
» Csokikrémes piskóta torta » Legegyszerűbb csokikrém » Csokihab, csokikrém » Csokikrém


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.