Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokis-epres torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta: 1 tasak reszelt csoki
125 g liszt
3 csapott teáskanál sütőpor
100 g porcukor
1 citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
4 tojás
3 evőkanál tojáslikőr

Krém:750 g eper
1 cs. vanília pudingpor
2-3 evőkanál cukor
400 ml tej

Máz: 1 tasak piros tortazselé
3 evőkanál cukor
300 ml víz
kevés darált pisztácia

Elkészítés:
A lisztben elvegyítjük a sütőport és egy keverőedénybe szitáljuk. A tortabevonó kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotképpel2 percig keverjük. Végül belekeverjük a megolvasztott tortabevonót is. A tésztát egy kivajazott és kilisztezett gyümölcstortaformába és a sütő alsó harmadában megsütjük. Sütés után a süteményt 10 percig a formában állni hagyjuk, majd egy sütőrácsra borírjuk és hagyjuk kihűlni. A pudingot a tasakon található leírás szerint, de csak 400 ml tejjel elkészítjük, a tortára öntjük és a hagyjuk kihűlni. Az eper kb. harmadát félbe végjuk és a tészta pereme mentén körberakjuk a tortán. A maradék eoret a torta közepén felhalmozzuk. A tortazselét a tasakon található leírás szerint elkészítjük, a tortára csurgatjuk és azonnal megszórjuk a darált pisztáciával.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: ercsu75


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Anyóstorta » Red Velvet torta » Túrótorta mandulával » Barackos kávétorta
» Pavlova torta II. » Francia csoki torta » Sárgarépa torta2 » Csoki mentás jégtorta
» Barackos-túrós torta » Fűszeres olasz pulykatorta » Hólabda torta » Vaníliatorta
» Krémes körtetorta » Almatorta sütés nélkül » Tejszínes almatorta » Kókuszos tejbegríz torta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.