Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokis kalács(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához

1 kg liszt
5 tojássárgája
10 dkg porcukor
5 dl tej
4 ek. olaj
5 dkg élesztő
1 ek. cukor
1 cs. sütőpor
csipetnyi só
Töltelékhez

20 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 ek. kakaó
esetleg mazsola

Elkészítés:
A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt. Amikor felfutott, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal és fél órát kelesztjük,
közben elkészítjük a tölteléket. A margarint a porcukorral és a kakaóval habosra keverjük. Ha megkelt a tészta, hat egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket egymás után, tepsi nagyságúra nyújtjuk. Lekenjük a csokis töltelékkel és feltekerjük. Hat feltekert csokis rudat kapunk, amiket kettesével összefonunk. A tepsit inkább sütőpapírral béleljük ki, mert a töltelék kifolyhat, és a 3 kalácsot beletesszük. Lekenjük tojásfehérjével és még fél órát kelesztjük. Bekapcsoljuk a sütőt és 200 fokra előmelegítjük. Ha megkelt a tészta 30 percig sütjük. Ne vegyük ki rögtön a tepsiből sütés után, hogy a kifolyt csokoládé az aljára ragadjon. Langyosan már fogyasztható is.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Amerikai csokis sütemény » Csokis linzer » Csokis kocka » Csokis rétes
» Amerikai csokis keksz » Túrós-csokis rúd muffin » Fehér csokis mousse » Tejszínes-csokis piskóta
» Csokis-karamellás körték » Csokis túrós süti » Bögrés csokis kocka » Gesztenyés csokis muffin
» Almás-csokis muffin » Csokis-meggyes likőr » Csokis muffin dzsemmel » Diós-csokis baklava


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.