Tutireceptek.hu fejléc

Csokis-zabpelyhes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
75 g zabpehely
75 g finomliszt
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
1 kk szódabikarbóna
5 dkg étcsokoládé
15 dkg barna cukor (puha)
10 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
1 db tojás
1 csipet só

Elkészítés:
Robotgéppel a puha vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük.
Szárazon felhevített serpenyőben, rázogatva, néhány perc alatt megpirítjuk a zabpelyhet. Kávédarálóban finomra őröljük.
Összekeverjük a zabpehelylisztet a sima liszttel, hozzászitáljuk a kakaóport, a csokidarabkákat, beleszórjuk a szódabikarbónát és a csipet sót is.
Fakanálra váltva a tojásos-cukros-vajas masszához keverjük, több részletben, a lisztes egyveleget.
A masszából tenyerünkkel diónyi golyócskákat gömbölygetünk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól távol, és kb. fél centis korongokra lapogatjuk őket. (Kb. 10 keksz fér el kényelmesen egy normál méretű tepsin.
Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, pontosan 8 percre.
A sütőből kivéve pár percig hagyjuk még a kekszeket a tepsin, majd óvatosan rácsra emeljük és ott hagyjuk teljesen kihűlni.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszalt gyümölcsös süti » Forró alma fagyival » Fanta szelet 1 » Métereskalács
» Tarkabarka szelet » Mennyei manna » Anna Almás lepénye » Turórolád 2 őzgerincformához
» Diós csiga(Kata-féle) » Pehelykönnyü turos pite » Rotschild-palacsinta » Nosztalgia krémes
» Gesztenyés kocka meggyel » Kincsesbánya » Sárgabarack lepény » Habos palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.