Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokis-zabpelyhes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
75 g zabpehely
75 g finomliszt
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
1 kk szódabikarbóna
5 dkg étcsokoládé
15 dkg barna cukor (puha)
10 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
1 db tojás
1 csipet só

Elkészítés:
Robotgéppel a puha vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük.
Szárazon felhevített serpenyőben, rázogatva, néhány perc alatt megpirítjuk a zabpelyhet. Kávédarálóban finomra őröljük.
Összekeverjük a zabpehelylisztet a sima liszttel, hozzászitáljuk a kakaóport, a csokidarabkákat, beleszórjuk a szódabikarbónát és a csipet sót is.
Fakanálra váltva a tojásos-cukros-vajas masszához keverjük, több részletben, a lisztes egyveleget.
A masszából tenyerünkkel diónyi golyócskákat gömbölygetünk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól távol, és kb. fél centis korongokra lapogatjuk őket. (Kb. 10 keksz fér el kényelmesen egy normál méretű tepsin.
Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, pontosan 8 percre.
A sütőből kivéve pár percig hagyjuk még a kekszeket a tepsin, majd óvatosan rácsra emeljük és ott hagyjuk teljesen kihűlni.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás mikrós piskóta » Túrócsillag » Vastag mákos süti » Reffaelo egyszerűen!
» Répatorta! » Olajos kakaós » Különleges almás süti. » Csokis süti
» Tejfölös finomság » Desszert Emese módra » Mákos lütyü » Kavart kakaós-meggyes
» Gofri alaptészta » Gesztenyés muffin 2 » AndlandReszelt túrós » Gesztenyés, diós zserbó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.