Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokival töltött fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg liszt
3 ek étolaj
5 dkg élesztő
1 ek cukor
1 kk só
1 tojás
tej
Töltelék

puding
túró
lekvár
porcukor a meghintéshez

Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A tej kivételével a többi hozzávalót egy tálba rakjuk, ehhez adjuk a felfuttatott élesztőt és annyi langyos tejet, hogy könnyen tudjunk vele dolgozni. Jó hólyagosra dagasztjuk. Langyos helyen hagyjuk kelni. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk. A kiszúráshoz kell egy olyan pohár, aminek nem túl éles a széle, de mégis kilehet vele szúrni a fánkot, a fánkszaggató nem jó. Ezek után ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, félbe hajtjuk, hogy pontosan lássuk, hol van a közepe, hol fedi a két fél egymást. Ha még egyik fele nagyobb, akkor arra kezdjük a jelölést. A széthajtott tészta középvonala mellé helyezzük a poharat és csak annyira nyomjuk a tésztára, hogy lássuk a pohár helyét. Sorba egymás mellé, majd egymás alá helyezzük a poharat és az így keletkezett karikák közepébe tesszük a tölteléket. Amikor minden karikába van töltelék, a tészta másik felével az egészet beborítjuk, (a barátfülét is így készítem). A töltelék kidomborodik, így pontosan látom hol kell kiszúrni a fánkot. Ha jó a poharunk, egyszerre ragasztja össze és vágja el a tésztát. A maradék tésztát ismét kinyújtjuk stb. A fánkokat még kb 15 percig pihentetem és a szokásos módon, nem túl forró olajban szép pirosra sütöm. Papír szalvétán leszikkasztom, majd porcukorral megszórom. Csak első hallásra tűnik bonyolultnak, ha az utasításom szerint készíted, pofon egyszerű lesz. Jó étvágyat kívánok. A pudingos tölteléket keményre főzve, pici vajjal vagy sütőmargarinnal kikeverve használjuk fel.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borban sült töltött hús » Neszmélyi töltött hús » Diós hússal töltött alma » Borsóval töltött karaj
» Sajttal töltött tojás » Töltött laska » Töltött zsemlécske » Töltött finom cukkini
» Töltöttkáposzta » Töltött vaniliás kifli » Kölessel töltött cukkini » Húsvéti töltött burgonya
» Sajtos töltött zeller » Piskótával töltött piskóta » Zsenge töltött karalábé » Töltött csirke krumplival


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.