Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládé házilag recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg kristálycukor
1,5 dl viz
5 dkg kakao
20 dkg margarin
18-20 dkg tejpor
(Lehet izesiteni durvára vágott dióval,mogyoróval, mandulával, kókusszal, esetleg rumba áztatott mazsolával)

Elkészítés:
A cukorból és a vízből 3-4 perc alatt szirupot főzünk, majd beletesszük a kakaót és újabb 3-4 percnyi főzés következik.
A tüzröl levéve belekeverjük a margarint ( ha esetleg ízesíteni akarjuk, akkor most kell azt is hozzáadagolni)és ha már langyosra hűlt, jöhet bele a tejpor is. Kivajazott vagy foliával bevont tepsibe vagy tálcára simitjuk.Ilyenkor még lehetőség van rá, hogy késsel ügyesen bejelöljük a kockákat is a tetején.

Tanácsok:
Bár nehéz ellenállni az azonnali kóstolásnak, pár órát mindenképpen várni kell, míg megszilárdul teljesen.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés banáncsemege » Csokoládémousse torta » Gyümölcs fagylalt házilag » Csokoládés mézes rúd
» Mozart fagyi házilag » Csokoládé szelet » Csokoládé krém » Kürtöskalács házilag
» Tiroli csokoládékenyér » Csokoládé-bomba » Osztrák csokoládétorta » Csokoládés fogyikeksz
» Paszuly konzerv házilag » Csokoládés csirke » Mogyorós csokoládés fagyi » Málna fagylalt házilag


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.