Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládéhab recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg étkezési tortabevonó,
2 tojássárgája,
2 tojásfehérje,
1 evőkanál cukor,
40 dkg tejszín,
40 ml kakaólikőr.

Elkészítés:
A tortabevonót apró darabokra vágjuk, a keverőtálba tesszük és forró víz fölött a komfort-medencében felolvasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A tojássárgáját és a kakaólikőrt az olvasztott csokoládéhoz adjuk, de még nem keverjük össze! Hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt, és most az egészet a habverővel egyenletesen simára keverjük.
A tojásfehérje habot lazán hozzákeverjük.
Forró evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból és tányérra rendezzük, amit csokoládéforgáccsal, karamellöntettel és citromfűvel díszítünk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia csokoládéhab » Mandulás csokoládéhab » Csokoládéhab 4 személyre » Házi kakaós-túrós pite
» Narancsos túró desszert » Hangyás süti » Női szeszély 3. » Kakaós kenyér
» Kakaós Csiga kenyérsűtőben » Bounty muffin » Lili kifli » Tarkedli-Cseh fánk
» Csokis örvény a' la Fló » Macskaláb » Kekszes finomság 1 » Mézes Rákóczi túrós


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.