Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládéhab recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg étkezési tortabevonó,
2 tojássárgája,
2 tojásfehérje,
1 evőkanál cukor,
40 dkg tejszín,
40 ml kakaólikőr.

Elkészítés:
A tortabevonót apró darabokra vágjuk, a keverőtálba tesszük és forró víz fölött a komfort-medencében felolvasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A tojássárgáját és a kakaólikőrt az olvasztott csokoládéhoz adjuk, de még nem keverjük össze! Hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt, és most az egészet a habverővel egyenletesen simára keverjük.
A tojásfehérje habot lazán hozzákeverjük.
Forró evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból és tányérra rendezzük, amit csokoládéforgáccsal, karamellöntettel és citromfűvel díszítünk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia csokoládéhab » Csokoládéhab 4 személyre » Mandulás csokoládéhab » Epres túrótorta - másként
» Gyors epres süti » Almás-mákos torta » Csokoládés holdacskák » Papasapka torta
» Habos -meggyes » Hideg szilvapuding » Kinder Pingui szelet » Elisenlebkuchen
» Földiepres citromos pite » Csöröge fánk(Kata-féle) » Nektarinos gyümölcstorta » Meggyes borzaska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.