Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládékrém recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
100 g étcsoki
2 evőkanál erős kávé
1 evőkanál porcukor
1 tojás sárgája
1/4 l tejszín

Elkészítés:
A csokit darabokra törjük, és gőz fölé helyezett edényben felolvasztjuk.
A kihült kávét jól elkeverjük a cukorral és a tojás sárgájával.A keveréket hozzáadjuk a csokihoz, és habverővel sűrü krémmé keverjük. Helyezzük a krémet hideg vízfürdöbe hogy hamar kihüljön, közben kevergessük. Verjük fel a tejszínhabot, keverjük össze a már lehült, de még lágy csokoládéval. Jól hűtsük le.
Tálalás előtt díszítsük reszelt csokival.

Tanácsok:
Tehetünk a tetejére tejszínhabot, esetleg barack, körte vagy ananász kompótot.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Lujza28


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos csokoládékrém. » Habkönnyű csokoládékrém » Konyakos csokoládékrém » Tejszínes csokoládékrém
» Csokoládékrémes málnatorta » Tartalmas csokoládékrém » Csokoládékrém 2 » Márványos tészta
» Hólabda torta » Túrófánk2 » Sivatagi vihar: » Gyors tepsis kiborítós
» Csodadiós » Méteres tészta » Túródesszert » Csokoládés biscotti


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.