Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládékrém recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
100 g étcsoki
2 evőkanál erős kávé
1 evőkanál porcukor
1 tojás sárgája
1/4 l tejszín

Elkészítés:
A csokit darabokra törjük, és gőz fölé helyezett edényben felolvasztjuk.
A kihült kávét jól elkeverjük a cukorral és a tojás sárgájával.A keveréket hozzáadjuk a csokihoz, és habverővel sűrü krémmé keverjük. Helyezzük a krémet hideg vízfürdöbe hogy hamar kihüljön, közben kevergessük. Verjük fel a tejszínhabot, keverjük össze a már lehült, de még lágy csokoládéval. Jól hűtsük le.
Tálalás előtt díszítsük reszelt csokival.

Tanácsok:
Tehetünk a tetejére tejszínhabot, esetleg barack, körte vagy ananász kompótot.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Lujza28


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládékrémes málnatorta » Konyakos csokoládékrém » Tejszínes csokoládékrém » Habkönnyű csokoládékrém
» Tartalmas csokoládékrém » Csokoládékrém 2 » Rumos csokoládékrém. » Meggy sarok
» Kókuszos teasütemény » Diós puding borhabbal » Hangyasüti » Diós-meggyes rakott kifli
» Csokoládékocka karamellel » Házi Bounty » Meggyes golyó » Habos csigák


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.