Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés almakarikák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
csipetnyi só
1 evőkanál cukor
1/2 citrom leve
2 dkg vaj vagy margarin vagy sütőmargarin
5 dkg keserű (ét) csokoládé
2 szép alma (vagy kemény körte)

Elkészítés:
Az almát megmossuk, és kiszúróval eltávolítjuk a csumáját. Héjastól ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A citromlevet elkeverjük a cukorral, a sóval, valamint 1/2 dl vízzel, és kis lángon feloldjuk benne a cukrot. Nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat vagy sütőmargarint, és az alamakarikákat egymás mellett elhelyezzük. Mindkét oldalán gyorsan átpirítjuk, majd ráöntjük a citromos-cukros levet. Fedő alatt éppen csak felforraljuk, ezután a tűzről lehúzva, a lében hagyjuk kihűlni. A kihűlt almakarikákat rácsra tesszük. (A rács alá teszünk egy tálcát, hogy a csokoládé rácsöpöghessen). A kockákra tördelt csokoládét 2 evőkanálnyi vízzel felolvasztjuk (vagy gőz fölött, vagy a mikrósütőben), és addig keverjük, amíg folyékonnyá válik. A folyékony csokoládét vékony sugárban folyatjuk a már kihűlt almára. Végül az egészet tálcástól együtt betesszük a hűtőszekrénybe, és addig hűtjük, amíg a csokoládé rá nem dermed a gyümölcs tetejére. Nagyon különleges, és viszonylag egyszerűen elkészíthető gyümölcsös édesség.

Tanácsok:
Ha körtéből készítjük az édességet, elég, ha a körtéket félbe vágjuk. Ha a körte nagy, akkor almaszerűen is felkarikázhatjuk


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés keksz » Almakarikák bundában » Rumos csokoládészelet » Csokoládés alagút
» Csokoládés narancsbomba » Puha csokoládés keksz » Csokoládés mandulás keksz » Csokoládés csigák
» Diós-csokoládés keksz » Csokoládés keksztekercs » Csokoládés holdacskák » Csokoládés gofri
» Csokoládés, túrós muffin » Csokoládés lepény » Csokoládés diókocka » Csokoládés körtetorta


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.