Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés ecklerfánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 dl víz
8 dkg zsír vagy margarin
10 dkg liszt
3 tojás


2,5 dl tej
8 dkg cukor
3 dkg vaníliás pudingpor
2 tojás
2-3 dkg kakaó
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg csokoládé

Elkészítés:
A vizet a zsiradékkal, sóval felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és addig kevergetjük, amíg elválik az edény falától. A tűzről levesszük és egyenként hozzáadva a tojásokat jól kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre kb. 8 cm hosszúkás tésztahalmokat nyomunk nyomózsák segítségével. Előmelegített 220 fokos sütőben megsütjük. Mikor kész, a sütőajtót kissé kinyitva rövid ideig hagyjuk száradni a fánkokat. Közben a tejet, a cukrot, a vaníliás pudingport, a tojássárgáját, a kakaót simára keverjük és tűzre téve sűrű krémet főzünk.
A tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukorral felvert tojásfehérjét.
A fánkokat hosszában kettévágjuk, még melegen betöltjük a krémet és rátesszük a csokoládéba mártott, vagy csokoládéval díszített tetejét.
Még "csábítóvá" tehetjük ha tejszínhabot is teszünk bele, de ez elhagyható.

Tanácsok:
Remek desszert, és mutatós!


A receptet beküldte: Haley


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés fagylat » Mogyorós csokoládés banán » Csokoládés piskótarétes » Csokoládés ananásztorta
» Diós-csokoládés keksz » Csokoládés gesztenyecsúcs » Csokoládés piskótatekercs » Csokoládés kekszsütemény
» Csokoládés metélt » Csokoládés körtetorta » Csokoládés mézes rúd » Csokoládés profiterole
» Csokoládés-diós kocka » Keserűcsokoládés korong » Csokoládés keksztekercs » Csokoládés fészek


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.