Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés eper (vagy licsi) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
75 dkg szép, nagy szemű eper vagy egy 1 kg-os licsikonzerv,
Cukrozott narancshéj vagy narancsdzsem,
3 púpozott evőkanál kakaó,
3 evőkanál cukor,
15 dkg

Elkészítés:
Ha eperből készítjük, az epret megmossuk, és papírtörlőre terítve megszikkasztjuk, de a csumáját rajta hagyjuk. Ha licsiből készül, a gyümölcsöt leszűrjük, és szintén papírtörlőre terítve megszikkasztjuk, majd a kis üregekbe (a magházába) cukrozott narancshéjat vagy sűrű narancsdzsemet rakunk. A kakaót a cukorral és fél deci vízzel simára keverjük, kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve beledobjuk a darabokra vágott vajat, és addig keverjük, amíg a vaj el nem olvadt. Ekkor az összes eperszemet a csumájánál fogva a meleg, folyékony csokoládémártásba mártjuk, és alufóliával bélelt tálra egymás mellé fektetjük. Ha licsiből készítjük, a gyümölcsbe fogvájót szúrva mártjuk a csokoládéöntetbe. A kész csokoládés gyümölcsöt a hűtőszekrény leghidegebb polcára tesszük, hogy a máz megkeményedjen.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés ostya » Csokoládés fehérjeszelet » Gyömbéres-csokoládés keksz » Csokoládés almakarikák
» Csokoládés szuflé » Csokoládés frappé » Csokoládés túrószelet » Csokoládés kocka
» Csokoládés-diós sütike » Csokoládés gesztenyecsúcs » Keserűcsokoládés korong » Csokoládés mézeskalács
» Csokoládés halom » Csokoládés fészek » Mentás csokoládészelet » Zabkorpás-csokoládés keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.