Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés-epres pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Az alaphoz

200 g Oreo keksz
60 g vaj (olvasztott)

A krémhez

160 g étcsokoládé (45-59%-os)
150 ml habtejszín (30-32%-os)

A díszítéshez

7 szem eper (friss)
10 g csokoládé - fehér

Elkészítés:
Az oreo kekszet aprítógépben őröljük finom szemcséjűre, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük jól el a masszát.

Egy 20 cm átmérőjű sütőforma aljába vágjunk sütőpapírt (így könnyen kifordíthatjuk majd az alapot a formából), majd nyomkodjuk bele az oreos masszát. Simítsuk el a forma alján, egyenletesen, illetve kb. 1.5 cm magasságban a forma szélén is. Tegyük 30-40 percre hűtőbe, hogy megdermedjen a vajas keksz.

A tejszínt forraljuk fel és öntsük a csokoládéra. Várjunk 1-2 percet, hogy kicsit olvadjon a csoki, majd keverjük addig amíg homogén állagú lesz a "krém".

Vegyük ki a formát a hűtőből és öntsük a tejszínes csokoládét, az oreos alapra. Egyenletesen simítsuk el a csokit.

Az epreket vágjuk félbe és nyomkodjuk bele enyhén a csokirétegbe. Szórjuk meg a tetejét apróra vágott fehércsokival és legalább 2 órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.

Meleg vizes késsel szépen szeletelhető. :) Mennyei, finom édesség!


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pudingkrémes kekszes » Férfitorta » Kekszes-marcipános sütemény » Görögdinnye (nem diétás)
» Almás diófelfújt » Krimi-szelet » Norvég tekercs » Mákos kocka
» Fincsi vörös bársony torta » Tejfölös-szilvás lepény » Poharas meggyes » Habroló
» Kardamomos csók » Skót krémes 2. » Kakaós sütemény » Konyakmeggyes 3


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.