Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés, habos kocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
# A tésztához

5 tojássárgája
20 dkg porcukor
15 dkg Rama
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1,5 dl tej
# A tepsi kikenéséhez

2 dkg Rama
finomliszt
# A habhoz

5 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
# A csokoládémázhoz

20 dkg kristálycukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál forró víz
5 dkg Rama

Elkészítés:
Elkészítés

A tojások sárgáját a porcukorral krémesre keverjük, majd a puha, szoba-hőmérsékletű Ramával tovább keverjük. A kakaót a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, majd az előzőekhez adjuk a tejjel együtt. A masszát egy Ramával kikent, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-18 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot is. Azon melegében a kihűlt kakaós piskótára simítjuk. A csokoládémázhoz valókat egy tűzálló tálban szintén vízgőzre állítjuk és kevergetve addig főzzük, amíg minden folyósra olvad benne. A kihűlt habra csurgatjuk. Elkenni nem lehet és dermedni hagyjuk. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos-csokoládés tallér » Zsuzsa mama túrókockája » Áfonyás-tejszínhabos torta » Gesztenye kocka hűtve
» Duplacsokis-diós kocka » Habos isler » Vaniliahabos mákos szelet » Habos rizstorta
» Habos gyümölcspiskóta » Tepertős kocka » Gombás kocka 2. » Habos piskóta
» Gombás kocka » Tejszínhabos kürtös » Túrós kocka (nagyon finom) » Mandulás mézeskocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.