Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés, habos kocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
# A tésztához

5 tojássárgája
20 dkg porcukor
15 dkg Rama
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1,5 dl tej
# A tepsi kikenéséhez

2 dkg Rama
finomliszt
# A habhoz

5 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
# A csokoládémázhoz

20 dkg kristálycukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál forró víz
5 dkg Rama

Elkészítés:
Elkészítés

A tojások sárgáját a porcukorral krémesre keverjük, majd a puha, szoba-hőmérsékletű Ramával tovább keverjük. A kakaót a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, majd az előzőekhez adjuk a tejjel együtt. A masszát egy Ramával kikent, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-18 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot is. Azon melegében a kihűlt kakaós piskótára simítjuk. A csokoládémázhoz valókat egy tűzálló tálban szintén vízgőzre állítjuk és kevergetve addig főzzük, amíg minden folyósra olvad benne. A kihűlt habra csurgatjuk. Elkenni nem lehet és dermedni hagyjuk. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kávés kocka » Habos túrós pite » Bögrés csokis kocka » Csokoládé kockák
» Néger kocka Kata-féle » Csokoládés halom » Ribizlis vaníliakocka » Dióhabos kosárka
» Banános-habos piskótatorta » Diós-csokoládés túrószelet » Mézes-diós kockák » Habos-diós szelet
» Sütés nélküli puncskocka » Habos túrós kocka » Vaniliás kocka » Brokkoli kocka


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.