Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés körte 2. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4-6 db körte
20 dkg kristálycukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer)
3 dkg kakaópor
4 dkg liszt
2 dl tej
3 dl víz
1 cs. vaníliás cukor
1 dkg vaj

Elkészítés:
A vízből, a cukorral és a vaníliás cukorral szirupot főzünk. Ha forr, a közepes nagyságú, meghámozott, félbevágott körtékett (esetleg almát) puhára főzünk benne. Ha a körte megpuhult, kivesszük a szirupból és lecsepegtetjük. A szirupot felére beforraljuk. 3 csapott evőkanál kakaót elkeverünk 1 evőkanálnyi liszttel, és 2 dl hideg tejjel simára, csomómentesre keverjük. A felére besűrűsödött sziruphoz öntjük és addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik. A tűzről levéve 1 dkg vajat addig keverünk benne, amíg az elolvad, a csokoládé pedig szép fényes lesz. A körtéket üvegtálra helyezzük, a csokoládét ráöntjük. Alaposan lehűtve, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Körtés batyu » Kivi körte turmix » Csokoládés tallérok » Bajor csokis körtetorta
» Körtefelfújt » Csokoládés gyufaszálak » Csokoládés gesztenyecsúcs » Csokoládés karamell torta
» Csokoládés muffin » Csokoládés fatörzs torta » Csokoládés Hullám » Muffin körtével
» Csokoládés habrúd » Csirke, gyömbéres körtével » Tavaszi csirke körtével » Csokoládés teberizs II


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.