Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés narancsbomba recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 12 szelethez:
3 közepes, mag nélküli narancs,
50 dkg kristálycukor.

A joghurtkrémhez:
1 tasak zselatin (10gramm),
1-1.5 dl rostos narancslé,
3 dl natúr joghurt,
12 dkg kristálycukor,
3 dl tejszín.

A csokoládékrémhez:
1 tasak zselatin (10gramm),
25 dkg étcsokoládé,
5 evőkanál olaj,
4+4 evőkanál narancslikőr (lehet aroma is),
5 dl tejszín,
16-18 db babapiskóta.

2 egymásba illő, 3 és 1.5 l űrtartalmú tál.

Elkészítés:
Az összes narancsot forró, folyó víz alatt alaposan megsikáljuk. A 3 narancsot 3 mm vékonyan felkarikázunk. A „köpenyhez” 1 dl vizet felforralunk 50 g kristálycukorral, majd több részletben beleforgatjuk az ép- szép narancsszeleteket. 2 percig főzzük-puhítjuk, aztán lapostányérra terítjük, és hagyjuk kihűlni.
A nagyobbik tálat kibéleljük 2-3 folpackcsíkkal, hogy szélük túllógjon a peremén.
A kisebbik tál külsejét szintén bevonjuk folpackkal. A nagyobbik tál oldalfalát kirakjuk a kissé egymásra csúsztatott narancsszeletekkel.
A joghurtkrémhez a zselatint fél dl hideg vízben felpuhítjuk. Belereszeljük a maradék szirupba 2 narancs héját, levüket mérőpohárba szűrjük, rostos narancslével 3 dl-re kiegészítjük, aztán a sziruphoz öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd a lassú- gyöngyöző forralással besűrítjük, és a joghurthoz keverjük.
A zselatint felolvasztjuk, összedolgozzuk 2 kis merőkanál joghurttal, majd a joghurt egészéhez adjuk. Amikor kötni kezd, beleforgatjuk a 3 dl tejszínből vert kemény habot, és a „narancsköpeny” aljára simítjuk. Belenyomjuk a kisebbik tálat úgy, hogy a krém egészen a nagyobbik tál pereméig érjen, majd 3 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
A csokoládékrémhez a zselatint beáztatjuk fél dl hideg vízbe. A csokoládét felaprózzuk, meleg vízbe állított lábaskában felolvasztjuk, elkeverjük 5 evőkanál olajjal, hagyjuk langyosra hűlni. 4-4 evőkanál likőrrel (aromával) és tejszínnel felolvasztjuk a zselatint. A maradék tejszínt krémsűrűségűre felverjük, majd hozzákeverjük a zselatinos elegyet, és gyorsan eldolgozzuk a kanalanként hozzáadott csokoládéval (gyorsan dermed!).
Kiemeljük a nagyobbik tálból a kisebbiket (a fóliával együtt), majd a „kráterbe” simítjuk a csokoládékrémet. Tetejét kirakjuk a babapiskótákkal, meglocsoljuk a maradék 4 evőkanál likőrrel, végül visszahajtjuk a fóliaszéleket és további 12 órára, a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt lapos tálra borítjuk a bombát, leemeljük róla a tálat.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés szelet » Csokoládés epertorta » Csokoládés muffin » Narancsbomba
» Csokoládés ostya » Csokoládés frappé » Rumos csokoládészelet » Csokoládés gofri
» Csokoládés szuflé » Csokoládés csirke » Csokoládés fészek » Diós-csokoládés túrószelet
» Csokoládés szalámi » Csokoládés-diós kocka » Csokoládés répakocka » Csokoládés Trüffel torta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.