Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csomboros-lencsés káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 szál szárazkolbász,
só,
1 evőkanál csombor,
2 fej vöröshagyma,
20 dkg lencse,
80 dkg savanyú káposzta.

Elkészítés:
A káposztát kiöblítjük, és az előzőleg beáztatott, megmosott lencsével, a megtisztított, finomra vágott vöröshagymával meg a csomborral annyi hideg vízben, amennyi kényelmesen ellepi, feltesszük főni.
Forrás után, fedő alatt kb. 1 órát főzzük – ezalatt elpárolog a főzőlé jó része, és kellemesen besűrűsödik a káposztánk.
Ha szükséges, egy kevés sóval utánízesítjük.
A kolbászt karikákra vágjuk, és egy serpenyőben lassan, a saját zsírján megpirítjuk. Tálaláskor a csomboros káposzta tetejére halmozzuk, s ha nem aggódunk a kalóriák miatt, az ételt a kolbász zsírjával is meglocsoljuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposzta főzelék » Sonkás-sajtos kelkáposzta » Káposztás halleves » Rakott savanyú káposzta
» Káposztás bableves » Toros káposzta » Savanyúkáposztás saláta » Kelkáposzta leves gazdagon
» Kelkáposzta leves fetával » Székelykáposzta másképp » Ormánsági töltött káposzta » Káposztás malachús
» Olcsó káposztás rétes » Káposztás tarja » Gyömbéres káposztás csirke » Vörös káposzta almával


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.