Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csongrádi tepsis csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirke (kb 1,30 kg),

1 kg burgonya,

4 keménytojás,

2 dl tejföl,

10 dkg füstölt szalonna,

4-4 paradicsom és paprika,

só,

a bundázáshoz liszt, tojás;

sütéshez olaj

Elkészítés:
A csirkét nyolcfelé vágjuk és besózzuk. A darabokat lisztbe és felvert tojásba forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. Hasonlóan karikákra vágjuk a tojásokat, paradicsomot, paprikát. 5 dkg apróra vágott szalonnát ropogósra sütünk, zsírjával kikenünk egy tűzálló tálat, majd egy réteg burgonyakarikával kibéleljük. A zöldpaprika-paradicsom szeletekkel befedjük, és a tejföl felével meglocsoljuk. Ezután a megsütött csirkedarabokat sorban rárakjuk, majd befedjük tojáskarikákkal és a maradék paradicsom-paprika szeletekkel. A tetejére fektetjük a maradék szalonnaszeleteket, befedjük a megmaradt burgonyával, és tejföllel leöntjük. Szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromszószos csirkemell » Epres csirkemell saláta » Baconos rakott csirke » Csirkés metéltsaláta
» Mexikói csirke » Vörösboros csirkeragu » Indiai csirke lencsével » Nyárson sült csirkemell
» Tepsis hús krumplival » Színes csirkemell » Gombás-csirkés batyu » Csirke gombával töltve
» Tandorias csirkesaláta » Rokfortos csirkecomb » Csirkés tálka » Sonkás pórés csirkemell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.