Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csontleves Julienne betéttel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
200 g marhacsont
30 g sárgarépa
30 g fehérrépa
5 g zellergumó
5 g karalábé
5 g kelkáposzta
vöröshagyma
10 g fokhagyma
5 g étkezési paprika
paradicsom, egész feketebors, gyömbér, szerecsendió, petrezselyem, tengeri só

Elkészítés:
A megmosott csontot leforrázzuk és 6 dl hideg vízben sóval feltesszük főzni. 40-50 perces lassú forralás után beletesszük a sárgarépát, fehérrépát, zellergumót, karalábét, kelkáposztát, vöröshagymát, fokhagymát, majd a gyömbért, a szerecsendiót és a szemes borsot. További egyórás lassú főzés után egészben hozzáadjuk az étkezési paprikát és a paradicsomot, s tovább forraljuk még 15-20 percig. Ezután levesszük a tűzről és pihentetjük, majd szitán átszűrjük. Tetejéről a zsírt eltávolítjuk. Frissen vágott petrezselyem zöldjével megszórva tálaljuk. Betétként a benne főtt zöldségeket vékony metéltre vágjuk.

Tanácsok:
Fogyókúrázóknak ebédre ajánlom!

Elkészítési idő: 150 perc
Kalóriatartalom: 60 kcal
Szénhidráttartalom: 8,5 gramm
Zsírtartalom: 0,1 gramm

A receptet beküldte: zöldfülű


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csontleves daragaluskával » Csirkecsontleves » Csontleves alaplé » Kukorica krémleves
» Hideg narancsleves » Tarcali raguleves » Disznótoros májleves » Tárkonyos hagymaleves
» Csorbaleves erdélyiesen » Tárkonyos malacleves » Starnbergi sajtleves » Mustáros-szezámos pogácsa
» Zöldségleves oroszosan » Minestrone - Zöldségleves » Bögrés mákos süti » Tealeves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.