Tutireceptek.hu fejléc

Csontolt töltött csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
3 db csirkemáj
50 g sajt
2 db tojás
50 g csirkemell sonka
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma (zúzott)
1.5 dl napraforgó olaj

Elkészítés:
A combokat az alsó részen éles késsel felhasítjuk, kivesszük a csontot. Az olajjal elvegyítjük a fűszereket, a zúzott fokhagymával együtt, a húst ezzel bedörzsöljük. Legalább egy fél órára hűtőbe tesszük.
A tojást keményre főzzük, a májat 4 darabra vágjuk, rudacskákra szeleteljük a sajtot, a sonkát is feldaraboljuk, a tojást negyedeljük. Meglocsoljuk a fűszeres olajjal.
Elővesszük a combokat, azon a részen ahol a csontot kivettük egy 2-3 cm-es rést vágunk, ezen keresztül begyömöszöljük a tölteléket a bőr alá. Ha szükséges, pálcikával betűzzük, ha felnyílt a bőr. Rálocsoljuk a maradék olajat, tűzálló tálban lefedve a sütőben kb. 45 percig sütjük. Ha a szaft elpárolgott, kevés húslevessel elvegyítjük az olajat, ezzel meglocsoljuk a húst, és még 10-15 percig fedő nélkül, mérsékelt lángon pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombával töltött karaj » Töltött tök .. » Karácsonyi töltött alma » Töltött túrópalacsinta
» Húsvét utáni töltött tojás » Gombával töltött cékla » Fahéjas töltött fánk » Libamájjal töltött gomba
» Töltött kovászos uborka » Kaukázusi csirkecombok » Rozmaringos csirkecomb » Csirkecomb ananászraguval
» Nyírségi töltött karaj » Tojással töltött húslabdák » Gombás töltött káposzta » Töltött rántott virsli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.