Tutireceptek.hu fejléc

Csordásleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna,
1 csomag csuszatészta,
egész bors,
gyömbér,
1 db vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
15 dkg champignon gomba,
1 csokor petrezselyem zöld,
1 db kelkáposzta,
1 db karalábé,
1 db zeller,
1 db fehérrépa,
3 db sárgarépa,
30 dkg csirkemell,
30 dkg báránygerinc,
30 dkg marhalábszár.

Elkészítés:
A húsokat megtisztítjuk, leöblítjük, és konyhakészre daraboljuk.
A felkockázott marha- és ürühúst leforrázzuk, majd hideg vízben főzni tesszük.
Lassan, gyöngyözve főzzük, a keletkezett habot óvatosan leszedjük.
Az egész borsot, a fokhagymát, a félbevágott vöröshagymát meg a gyömbért fűszerzacskóba kötve tesszük a levesbe.
Amikor a húsok félig megpuhultak, hozzáadjuk a feldarabolt csirkét is.
A répát, fehérrépát, zellert és karalábét megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a kelkáposztát cikkekre szeleteljük, a gombákat negyedeljük.
A zöldségféléket a leveshez adjuk, és lassú tűzön készre főzzük.
A csuszatésztát enyhén sós vízben vagy a leves egy részében harapós keményre
főzzük.
Szalonnapörcben megforgatjuk, és tálalásig melegen tartjuk.
Tálaláskor a csuszatésztát a tányérba tesszük, rámerjük a forró levest, és finomra vágott petrezselyem zöldjével megszórva adjuk az asztalra.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karalábéleves fogyókúrázóknak » Lebbencsleves. » Gombagombóc » Bubuka Joghurtos Körtelevese
» Pikáns raguleves » Villámgyors kukoricaleves » Csorbaleves egyszerüen » Petrezselyemleves
» Bakonyi húsos leves » Zöldségleves főzés nélkül » Csokis-almás rizskótorta » Vasadi savanyú krumplileves
» Disznótoros orjaleves » Krumplileves » 2Sajtos hagymaleves » Mackó úr gombalevese


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.