Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csufti recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
A húslepényekhez:

45 dkg marhahús
25 dkg sertéshús
2 zsemle
2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj

A tojásos öntethez:
50 dkg zöldpaprika
50 dkg paradicsom
15 dkg rizs
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 fej vöröshagyma
2,5 dl tej
3 tojás
2 evő- kanál olaj


Elkészítés:
A kétféle húst megdaráljuk, összekeverjük az olajon megfuttatott apróra vágott hagymával, az elkapart fokhagymával megsózzuk, és a vízben megáztatott kinyomkodott szétmorzsolt zsemlékkel együtt még egyszer átdaráljuk.

Apró lepényeket formálunk belőle, és kiolajozott tepsiben egymás mellé fektetve megsütjük.

Közben a másik fej vöröshagymát karikára vágjuk, és olajban aranysárgára pirítjuk.

Hozzáadjuk a kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát a feldarabolt paradicsomot meg a paradicsompürét kicsit együtt pároljuk, majd ráöntjük a tepsi ben levő húslepényekre. Megszórjuk a megpárolt rizzsel, és leöntjűk a tejben elhabart tojásokkal.

Visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük. Kockákra vágva tálaljuk úgy, hogy minden adagba két húslepény - csufti kerüljön.


A receptet beküldte: Dizzz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos-hagymás rántott leves » Hideg tokaji borkrémleves » Sütőtökkrémleves sajttal » Spanyol csirkeleves
» Zabikeksz » Sajtos fokhagymaleves » Hideg-meggyleves » Köménymagleves
» Lazachab » Póréhagymakrémleves » Alföldi betyárleves » Ír Burgonyaleves
» Rókagomba-krémleves » Farsangi sajtleves » Tzatziki fehérborecettel » Erdélyi tárkonyleves


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.