Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csülök, ahogy a férjem szereti :) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 bőrös, szép nagy csülök
2 dl világos sör
2 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 evőkanál mustár
1 teáskanál őrölt gyömbér
ízlés szerint só, bors.

Elkészítés:
A csülköt megtisztítjuk, (ha szükséges, a bőrét a gázlángon kissé perzseljük) és éles kés segítségével kicsontozzuk. (a legcélszerűbb mindjárt csontozott csülköt venni):)
Bőröstül vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk. A szeleteket egyenként lisztbe mártjuk, majd a felforrósított olajon mindkét felét átpirítjuk. A csülökszeleteket tűzálló edénybe rakjuk.
3 dl vízet és a sört összekeverjük a mustárral, a gyömbérrel, a borssal és kevés sóval, majd a tisztított, zúzott fokhagymát is hozzákeverjük. Ezt az ízes öntetet rálocsoljuk az elősütött húsra, és az edényt szorosan, légmentesen betakarjuk. Előmelegített forró sütőbe toljuk és közepes lángon legalább másfél órán át pároljuk. A puha húsról eltávolítjuk a fedőt és a mártással (amely akkorra már egészen besűrűsödik) a tetejét bekenjük. Csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe, amig szép ropogósra pirul.
Zsemlegombóc, vagy bármilyen körettészta illik hozzá !!!


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vendégváró csülök » Csülök Bajor módra » Elzászi füstölt csülök » Tejfölös csülökpaprikás
» Serpenyős hideg csülök » Sülthús ahogy mi szeretjük » Hókifli, ahogy én tudom » Bajor csülök
» Sült csülök egyszerűen » Sertéscsülök pékné módra » Tepsis csülök székelyesen » Sörben sült csülök
» Göngyölt fokhagymás csülök » Lecsós csülök » Káposztás csülökragu » Tepsis rakott csülök


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.