Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csülökfánk recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg főtt füstölt csülökhús,
2 db tojás,
2dl tej,
40g liszt,
20g vaj,
1 csomó zöldpetrezselyem,
20g mustár,
5g törött bors,
150g zsemlemorzsa

Elkészítés:
A csülökhúst ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, fehér habzásig hevítjük, majd felengedjük a tejjel, és sűrűre forraljuk. A tűzről levesszük, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a mustárt a finomra vágott zöldpetrezselymet, és simára keverjük. Kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és a darált csülökhúst, valamint a tojások felvert habját. Összedolgozzuk. Megnedvesített kézzel 4 centiméteres átmérőjű gombócokat formálunk, megforgatjuk a zsemlemorzsában és bő, forró olajban kisütjük. Forrón tálaljuk, tetejére zöldpetrezselymet tehetünk. Ízlés szerint majonézalapú mártást adhatunk hozzá.


A receptet beküldte: felhő2010


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos csirkemell » Kacsasült szőlővel » Mediterrán rakott zöldség » Sóban sült csirke 2.
» Gyümölcsös bárányborda » Sajtos-fokhagymás csirke » Nagyidai cigánypecsenye » Sonkás-hagymás szelet
» Fűszeres-pácolt marhaszelet » Csirkemell karfiolbundában » Színes borsos báránysült » Birkapörkölt Erzsi módra
» Narancsos marhafelsál » Gombás alagút » Csodacsirke » Barackos rakott csirkemell


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.