Tutireceptek.hu fejléc

Csülökpörkölt édes káposztával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
60 dkg csontozott, bőrös sertéscsülök
60 dkg fejes káposzta
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg húsos szalonna
1 kk őrölt köménymag
2 babérlevél
1 kk fűszerpaprika
1 kk csombor
2 dl tejföl, só, őrölt bors, ízlés szerint erős paprika

Elkészítés:
A megtisztított húst kockázzuk fel.
A szalonnát vágjuk apró kockákra, egy lábosban olvasszuk ki, pirítsuk meg rajta a hagymát.
Szórjuk bele a köményt, tegyük rá a húst, és fehéredésig pirítsuk benne.
Sóval, a fokhagymával ízesítsük, és kevés vízzel, lefedve, kezdjük párolni. Ha kell, közben pótoljuk a vizet.

Közben a megtisztított káposztát vágjuk csíkokra. Ha a hús már a felénél puhább, zsírjára pirítsuk vissza és keverjük bele a fűszerpaprikát, amikor feloldódott, tegyük rá a káposztát, a babérlevelet és a csombort, majd kevés vizet. Elkeverve és ismét lefedve, pároljuk készre a húst.
Ha szükséges, sózzuk, adhatunk hozzá erős paprikát is. A tejföllel tálaljuk.

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztával töltött dagadó » Rakott hal káposztával » Káposztával sült karaj » Csülökpörkölt
» Heringsaláta káposztával » Káposztával töltött zsemle » Káposztával rakott párizsi » Káposztával töltött sonka
» Hurka káposztával » Savanyúleves káposztával » Vörösboros csülökpörkölt » Burgonyagombóc káposztával
» Disznóhús káposztával » Tarja savanyúkáposztával » Csülökpörkölt bográcsban » Libasült vöröskáposztával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.