Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cukkinilepény juhtúrós krémmel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
A cukkinihez
50 dkg cukkini
3 db tojás
15 dkg finomliszt (szükség szerint)
1 gerezd duci fokhagyma
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
Az öntethez
10 dkg juhtúró
175 g tejföl

Elkészítés:
A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a tojást, a fokhagymát, az olajat, a lisztet és a fűszereket.
Az öntethez a juhtúrót összekeverjük a tejföllel. Ezalatt a sótól a cukkini egy kis levet ereszthet, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá.
Forró serpenyőben minimális olaj hozzáadásával lepényeket sütünk belőle, és a juhtúrós öntettel tálaljuk. Ötlet: Tálalhatjuk friss pirítósra vagy ropogós vajas zsemlére is (a képen így látható), így kicsit laktatóbb.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piskóta gesztenyekrémmel » Juhtúrós gnocci tálka » Juhtúrós töltött burgonya » Az én juhtúrós pizzám
» Juhtúrós rakott burgonya » Kapros- juhtúrós nokedli » Kosárka csokikrémmel » Juhtúrós padlizsánkrém
» Húsos cukkinilepény » Juhtúrós zsemlegombóc » Dinnyesaláta borkrémmel » Juhtúrós rakott csirke
» Juhtúrós lasagne » Gyümölccsaláta túrókrémmel » Gombafejek sajtkrémmel » Sonkatekercs tormakrémmel


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.