Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cukkinis lecsó füstölt szalonnával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 fej hagyma
10 dkg füstölt szalonna
40 dkg paprika
40 dkg paradicsom
25 dkg cukkini
1 evőkanál őrölt pirospaprika


Elkészítés:
1. A hagymát és a szalonnát felaprítjuk. A paprikát a magháza és az erei eltávolítása után kis darabokra vágjuk. A paradicsomot felkockázzuk. A végei levágása után feldaraboljuk a cukkinit.

2. Felforrósítunk egy közepes méretű lábost, és ropogósra sütjük benne a szalonnát. Levesszük a tűzről, a pörcöket szűrőlapáttal kiemeljük, majd félretesszük.

3. A visszamaradt zsiradékban üvegesre sütjük a hagymát. Rádobjuk a paprikát, és néhány percig fonnyasztjuk együtt. Hozzáadjuk a cukkinit, meghintjük a pirospaprikával, végül belekeverjük a paradicsomot, alaposan megsózzuk, és az egészet puhára főzzük. A sült szalonnakockákkal kínáljuk.

Tanácsok:
Gazdagíthatjuk a lecsót néhány felvert tojással. Kevésbé lesz kalóriadús, ha szalonnazsír helyett 4 evőkanál olajat használunk. Így azonban az íze sem lesz olyan jellegzetes.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós burgonyás egytál » Füstölt halas cukkini-tál » Cukkinis burgonyafasírt » Cukkinis csirkeszeletek
» Bácskai füstölt spagetti » Cukkinis lepcsánka » Menemen, a török lecsó » Bableves füstölt csülökkel
» Lecsós spagetti » Füstölt sajtos csirkemell » Füstölt sonkás tészta » Cukkinis carbonara
» Cukkinis-mandulás pite » Lecsóshús » Füstöltsajtos húsgombócok » tofus lecsó


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.