Tutireceptek.hu fejléc

Cukros túrós lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 db tojássárga.

Töltelék:
40 dkg túró,
25 dkg porcukor,
15 dkg vaj,
2 dkg vaníliás cukor.

Elkészítés:
Linzertésztát készítünk, két apró cipóra osztjuk, kinyújtjuk, majd közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, és habosra keverjük. A porcukrot fokozatosan adjuk a túrókrémhez. Végül a megsült és lehűtött linzerlapok közé töltjük a krémet. Hűtőben megdermesztjük, majd szeleteljük.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pillecukros-csokis halmok » Túrós palacsinta rakottas » Szilvás lepény (update 2) » Kapros-túrós lepény
» Túrós lepény » Sajtos-túrós szendvicskrém » Mazsolás-habos lepény » Gombás-hagymás lepény
» Orosz almás lepény » Finom túrós gombóc » Juhtúrós calzone » Tojáslepény olaszosan
» Pikáns szilvás lepény » Túrós, mazsolás kuglóf » Francia körtés lepény » Felvidéki tepsis túrós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.