Tutireceptek.hu fejléc

Curry csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- 1-1 1 kg-os csirke 8 darabra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 vékony szelet friss gyömbér
- 2 tk. aranysárgára pirított kókuszreszelék
- 1 1 tk. rizs
- 1 tk. kardamomimag
- 2 szem szegfűszeg
- 2-2 tk. őrölt kömény- és édes köménymag
- 1 tk. őrölt görög széna
- 2 1 tk. őrölt koriandermag
- 1 tk. nagyon csípős pirospaprika
- 1-2 csípős zöldpaprika apróra vágva
- 2 apróra vágott vöröshagyma
- 3 apróra vágott paradicsom
- 1 1 tk. só
- 2 tk. olaj
- 3 dl kókusztej vagy tej

Elkészítés:
Mozsárban zúzzuk porrá a fokhagymát, a kókuszreszeléket, a rizst, a kardamomimagot és a szegfűszeget.
Rakjuk tűzálló edénybe a csirkedarabokat a fenti keverékkel, az őrölt fűszerkeverékkel, a gyömbérrel, a hegyes paprikával és a paradicsommal.
Keverjük jól össze és hagyjuk 25-30 percig állni. Pirítsuk üvegesre a hagymát az olajban.
Tegyük bele a csirkét és pirítsuk 6-7 percig. Öntsük rá a tejet, lassú tűzön, lefedve pároljuk puhára.

Tanácsok:
Dhalt, currys padlizsánt, pirított rizst, salátákat és egyéb köreteket ajánlok mellé.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi csirke » Joghurtos csirkeszárnyak » Csirkemáj almával » Sült csirkecomb
» Csirkeleves indiai módon » Fóliás csirke » Cukkinis rizs csirkehússal » Sajtos karfiolos csirke
» Hawaii csirkemell filé » Serpenyős csirkemáj » Olasz gombás csirke » Csirkés-gombás kavarodás
» Mézes-narancsos csirke » Sült csirke jól fűszerezve » Tejfölös csirkepörkölt » Mexikói tésztás csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.