Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Currys szárnyasleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db csirkemell csonttal,
4 szál répa,
2 szál petrezselyem,,
só,
1 kiskanál szemes bors,
2 babérlevél,
1 fej hagyma,
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
2 evőkanál curry,
2 dl tejszín,
bors.

Elkészítés:
A leveszöldséget megtisztítjuk és apróra vágjuk.
A húst megmossuk és 2 l hideg vízbe tesszük, felforraljuk.
Amikor felforrt, beletesszük a leveszöldséget, a sót, szemes borsot és a babérlevelet.
Kb. 1 óra hosszat főzzük.
Kivesszük a húst és a levest összeturmixoljuk.
A megtisztított hagymát finomra vágjuk és a vajon megpároljuk.
Hozzáadjuk a lisztet és a curryt és rövid ideig tovább pároljuk.
Hozzákeverjük a leveshez és kb. 10 perc alatt összeforraljuk.
Hozzáöntjük a tejszínt és ha szükséges ízesítjük.
A húst leválasztjuk a csontról, feldaraboljuk és visszatesszük a levesbe, hogy átmelegedjen.
Forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőben sült currys csirke » Ananászos currys csirke » Zöldséges currys csirke » Mazsolás-currys rizs
» Currys sajt sonkával » Currys csirkemáj » Currys tojássaláta » Currys hagymalekvár
» Currys halfasírt » Currys sárgarépakrém » Ananászos currys lazac » Currys csirke
» Mézes-currys csirke » Cukkinis currys csirke » Currys sárgarépa » Currys csirke Maris modra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.