Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Darált hússal töltött burgonya - tavasziasan recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 közepes db burgonya
25 dkg darált sertéshús
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek petrezselyem
1 kk fűszerpaprika
1 ek mustár
1 csipet kakukkfű
2 db tojás
1 gerezd fokhagyma
1.5 dl tejföl
15 dkg trappista sajt
1 db babérlevél
1 teáskanál köménymag
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:
Az alaposan megmosott krumplikat a babérlevéllel és a köménnyel együtt sós vízben puhára főzzük.
A krumplikat meghámozzuk, tetejüket levágjuk, a belsejüket kivájjuk.
A darált húst elkeverjük a felaprított hagymával, a paprikával, a kakukkfűvel, a mustárral, az átnyomott fokhagymával, 1 tojással, a petrezselyemmel és egy maroknyi reszelt sajttal. Sózzuk, borsozzuk.
A krumplik üregét megtöltjük a keverékkel, majd visszetesszük rájuk a levágott tetejüket. Kivajazott tepsiben, alufóliával lefedve előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
A tejfölt elkeverjük a másik tojással, sózzuk.
Fél óra sülés után levesszük a fóliát, és ezt a szószt rákenjük a tetejükre, majd a maradék reszelt sajtot pakoljuk rájuk. Így sülnek még további 20 percig, amíg a sajt rápirul a krumplikra.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ticinói burgonyás tál » Böjti burgonyaleves » Rántott töltött kifli » Sült burgonyapüré
» Darálthúsos penne » Grillázzsal töltött ostya » Burgonyás pogácsám » Csiki burgonya saláta
» Burgonyagombóc » Töltött tojás (garnélával) » Töltött patisszon » Gombás töltött csirke
» Burgonyás bagett (6 db) » Erdélyi töltött csirke » Nápolyi burgonyaleves » Csornai töltött paprikás


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.