Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Darázsfészek(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 dkg élesztõt
2, 5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk
majd hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót és 40 dkg lisztet.

Elkészítés:
Jól kidolgozzuk, majd 45 percig langyos helyen kelesztjük. Kelés után kilisztezett nyújtódeszkára borítjuk a tésztát, és 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. 10 dkg vajat vagy margarint 14 dkg cukorral habosra keverünk, és a kinyújtott tésztára kenjük, 10 dkg durvára tört dióval megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit. Majd 3 cm széles darabokra vágjuk és kivajazott tepsibe állítjuk, egymástól 2 cm távolságra. Ezután 30 percig meg kelesztjük, majd közepesen meleg sütõben sütjük.
Közben 5 dkg cukrot, 1 dl tejben feloldunk, hozzáteszünk 1 csomag vaníliás cukrot, s ezzel meglocsoljuk amikor már pirulni kezd. Ezután még 15 percig sütjük. Ha elkészült, süteményes tálra szedjük, vanília sódot kínálhatunk mellé.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cannoli » Brassói szarvacskák » Pancake » Habkönnyű tejberizs
» "Jasmina álma" » Finom torta » Szőlő karamellben » Tuti piskóta
» Körte koch » ÜdÍtŐ szeletke » Rakott õszibarack » Fordított meggyes mákos
» Habos túrós palacsinta » Püspök kenyér » Málnahab pikk-pakk! » Gesztenyés muffin kávékrémmel


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.