Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diétás rakott padlizsán recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 1 személyre:

* 25 dkg padlizsán
* 10 dkg pulykahús
* 3 evőkanál zabpehely
* 4 evőkanál joghurt
* 2 dkg köményes sajt
* 1 evőkanál aprított vöröshagyma
* 2 evőkanál olívaolaj
* só
* fokhagyma
* feketebors
* petrezselyem
* ételízesítő
* fűszerpaprika

Elkészítés:
Elkészítés:

A karikázott padlizsánt sóval, ételízesítővel megpároljuk. Közben az olívaolajon megfuttatott vöröshagymán átpirítjuk a darált pulykahúst, majd fűszerpaprikával, borssal, fokhagymával puhára főzzük. Ha elkészült, összekeverjük a zabpehellyel. A sütőtepsit vékonyan kiolajozzuk, és alulra egy réteg párolt padlizsánt teszünk, majd a húsos, zabpelyhes töltelék és újra a padlizsán következik. Tetejét joghurttal meglocsolva sütőben szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott gomba kiflivel » Diétás magos kréker » Zabpelyhes rakott gomba » Rakott bundás kenyér
» Csirkés padlizsánleves » Rakott velő » Rakott-sajtos tészta » Rakott túrós galuska
» Egyszerű rakott zöldség » Húsos rakott palacsinta » Padlizsános lencsés egytál » Rakott brokkoli
» Diétás beigli. » Rakott hússzeletek » Rakott kelkáposzta » Csokis rakott palacsinta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.