Tutireceptek.hu fejléc

Dinnyesaláta (ünnepi asztalra) recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 közepes görögdinnye,
1-2 szem őszibarack,
1 fürt piros szőlő,
1 fürt fehér szőlő,
1-2 körte,
1 evőkanál citromlé,
1 evőkanál méz,
0, 5 dl meggylé,
1 kávéskanál rumaroma

Elkészítés:
A gyümölcsöket alaposan megmossuk, leszárítjuk. A görögdinnyét középen kettévágjuk. A dinnye húsából kiskanállal gömböket kanyarítunk (amennyire lehet a magját kiszedjük)
A szőlőt leszemezzük, a körtét, az őszibarackot meghámozzuk és felkockázzuk. A gyümölcsöket beletöltjük a görögdinnye héjába.

A meggylevet, a kanálka rumaromát, a mézet és a citrom levét jól elkeverjük és a dinnyehéjban levő gyümölcsökre locsoljuk. Folpack fóliával jól lezárjuk és lapos tálra helyezve egy órára hűtőbe rakjuk, hogy az ízek összeérjenek. Kompótos tálkából fogyasztjuk. Finom, látványos csemege.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dinnyesaláta borkrémmel » Ünnepi töltött pulyka » Ünnepi diótorta » Mézes karácsonyi asztalra
» Rozmaringos ünnepi kenyér » Dinnyesaláta II. » Ünnepi krémes piskóta » Ünnepi sütemény citromosan
» Bolgár ünnepi leves » Csokis (ünnepi) almatorta » Részeges dinnyesaláta » Ünnepi narancstorta
» Ünnepi borleves » Ünnepi libasült » Ünnepi tenkes szelet » Dinnyesaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.