Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Dióbéles recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tésztához
35 dkg liszt
15 dkg margarin
5 dkg cukor
2 tojás
1 dkg élesztő
csipet só
1 evőkanál tej

töltelékhez
5 tojás
25 dkg cukor
15 dkg dió
citromhéj
15 dkg lekvár

Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, a két tojást és a tejben feloldott élesztőt.
Összegyúrjuk, két részre osztjuk úgy, hogy az egyik rész valamivel nagyobb legyen.
A nagyobbik cipót vékonyra kinyújtjuk, és a tepsit úgy béleljük ki, hogy az oldalai is fedve legyenek.

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a darált diót és a tojások felvert habját.
A lekvárral megkent tésztára öntjük, és a másik lappal befedjük.
Lassú tűzön 20-30 percig sütjük.
Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos linzer » Kikevert kakaó » Szőlős piskóta » Eper máz sütikre
» Meggyes túrós » Áfonyás csokis muffin » Finom Gesztenyekocka » Pudingos félhold
» Zserbó golyó » Barackos, pudingos túrós pite » Kókuszkocka Ági módra » Sárgarépapuding
» Királyok süteménye » Fehérvári sütemény » Nutellás tarka linzer » Túrópuffancs II.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.