Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diókrémes linzerkarika recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg porcukor
3 tojássárga
kevés tejföl, ha szükséges
A krémhez:
15 dkg dió
1 dl tej
10 dkg cukor
rumaroma
10 dkg vaj

Elkészítés:
A tésztához a vajat a liszttel gyors mozdulatokkal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrok. Ha túl morzsalékos, tejfölt adok hozzá, így könnyebb vele dolgozni. 1-2 órára hideg helyre teszem fóliába csomagolva.

Pihentetés után vékonyra nyújtom, kiszaggatom, és - figyelve a karika szabályos formájára - tepsibe teszem. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 10 percig sütöm. Akkor jó, ha a karika alja világos aranybarna. Ilyenkor még puha és törékeny, óvatosan nagy tálcára egymás mellé sorakoztatom őket, amíg keményednek. Néhány perc alatt kihűl, és lehet tölteni.

A krémhez a cukrot és a diót összekeverem, felteszem kis lángon melegedni. Hozzáöntöm a tejet, s folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, míg elkezd sűrűsödni. Kihűtöm, majd hozzákeverem a rumot és a vajat.

Készíthetünk díszítésként csokimázat a tetejére. Ha a krém elfogyna, házi készítésű lekvárral töltsük meg a többi linzert és porcukrozzuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Isler vagy linzerkarika » Diókrémes tekercs » Diókrémes szelet » Diókrémes kocka
» Linzerkarika-Ishler » Szójás linzerkarika » Linzerkarika » Diós linzerkarika
» Csíkos linzerkarikák » Ánizsperec » Ovisüti » Almás diós másképpen
» Bakonyi palacsinta » Epres-joghurtos túrótorta » Túrótorta naranccsal » Mandulás keksztekercs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.