Tutireceptek.hu fejléc

Diókrémes szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta

4 db tojás
25 dkg porcukor
8 ek víz
1 cs. vaníliás cukor
18 dkg liszt
fél cs. sütőpor
10 dkg darált dió

sütőpapír a tepsibe
Krém

10 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dkg darált dió
3 dl tej
3 ek búzadara
1 cs. vaníliás cukor
1 tábla tortabevonó csoki
3 ek olaj

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket egy csipet sóval berakom a hűtőbe. A sárgákat a porcukorral, a vízzel, és a vaníliás cukorral habosra keverem. A liszthez keverem a sütőport, és az egészet beleszitálom a sárgába, belekeverem a diót is. A sütőt 170 fokra kezdem el felmelegíteni. Egy tepsibe, (kb. 20×32 cm) sütőpapírt terítek. A fehérjéket kemény habbá verem, és egy lapáttal a lisztes masszához keverem óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. A tepsibe öntöm a masszát, és úgy 35-40 perc alatt megsütöm. Közben a tejben csomómentesen elkeverem a búzadarát, és sűrű tejbegrízt főzök belőle. A puha margarinhoz keverem a porcukrot, és a darált diót. A már kihűlt grízt is hozzáöntöm, és csomómentesre keverem. A kisült piskótát, - ha már kihűlt - kiborítom a tepsiből, és lehúzom az aljáról a sütőpapírt. Visszateszem a tepsibe, keresztben két lappá vágom, és megtöltöm a krémmel. A tetejére gőz fölött megolvasztom a tortabevonó csokit, hozzáadom az olajat, majd a tészta tetejére simítom.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom Kivi szelet » Érsek szelet » Diós, tejfölös szelet » Jászsági szelet
» Tejfölös pontyszeletek » Kiwi szelet » Zselatinos epres szelet » Dubarry-szelet
» Kinderszelet » Pórés busaszelet » Sült madártej szelet » Tarkabarka szelet
» Marcipános szelet » Maximilián-szelet » Kávés-szelet » Magyar szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.