Tutireceptek.hu fejléc

Diós baklava recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A lapok közé:
3 tojás
2 csésze cukor
1 csésze olaj
2 csésze darált dió
1 csomag sütőpor

Az öntethez:
600 g cukor
1 citrom
1 csomag vaníliás cukor
3 csésze víz

0,5 kg réteslap

Elkészítés:
A tepsi alját kikenjük olajjal,majd lefektetünk 3 réteslapot, megkenjük a diós mázzal, ráteszünk egy réteslapot, majd ezt is megkenjük. Így folytatjuk, míg el nem fogynak a lapok. Sütés előtt bevagdossuk rombusz alakúra. Fél óráig sütjük.
Megfőzzük az öntetet. Amikor a kisült réteslapok kihűlnek, leöntjük a forró cukros öntettel.

Tanácsok:
A cukros öntetet elkészíthetjük előre is. De oda kell figyelni, hogy ha az öntet kihűlt, akkor a kisült rétesnek kell még melegnek lenni amikor ráöntjük a cukros levet.


A receptet beküldte: gazsika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baklava (szerintem) » Meggyes baklava » Baklavas » Diós-csokis baklava
» Baklava 2. » Baklava nem rétestésztából » Baklava* » Baklavám
» Diós baklava 2. » Chokito házilag » "Szottyos" kifli » Linzerke
» Fincsi citromos krém » Beigli sokadik » Reszelt túrós szelet » Narancsos kocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.