Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós bucik recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás
20 dkg cukor
7,5 dkg darált dió
1 csomag vaníliás cukor
vaj és liszt a formákhoz

Elkészítés:
Kivajazzuk, és liszttel kiszórjuk a formákat. Én kávés pohárba teszem. A tojásokat kettéválasztjuk.

Kevergetve karamellizálunk 10 dkg cukrot. Amikor aranybarna lesz, óvatosan hozzáöntünk 2 evőkanál vizet, és kevergetve felforraljuk. Azonnal a formák aljára öntjük kb. 3 mm vastagon. A tojássárgákat a maradék 10 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. Alaposan kikeverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A formákba töltjük, és a sütőben 20 percig sütjük. Tányérra borítjuk, és azonnal fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorós bucik » U1-es bucik » Libatöpörtyűs bucik » Update 1 bucik
» Súlykontroll zabos bucik » Egyszerű citromfagylalt » Mákos guba szerintem » Ferdinánd
» Tejfeles meggyes süti... » Pudingos almás pite » Meggy-marcipán praliné » Diós baklava 2.
» Gofri banánkrémmel » Ekler fánk eperrel » Csokoládéálom eperdzsemmel » Intelligens fincsi krémes


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.