Tutireceptek.hu fejléc

Diós citromkocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
5 db tojás
15 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 db citrom
A krémhez:
3 db tojássárgája
5 dkg porcukor
10 dkg Rama margarin
15 dkg darált dió
A piskótalapok lekenéséhez:
baracklekvár
A mázhoz:
20 dkg porcukor
3 evőkanál citromlé

Elkészítés:
A tésztához felverjük a tojásfehérjét, majd belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a szódabikarbónát, a citrom reszelt héját, majd a citrom levét.

A tepsit (25×39 cm) kibéleljük sütőpapírral, a tésztát beleöntjük, majd aranysárgára sütjük kb. 200 °C-on.

A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral gőz fölött addig keverjük, amíg besűrűsödik. A habosra kikevert margarinhoz adjuk a darált diót, majd a kihűlt masszával összedolgozzuk.

Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, lekvárral megkenjük, és megtöltjük a diókrémmel.

A tetejét bevonjuk az 1 evőkanál forró vízzel alaposan kikevert citromos mázzal, és darabolt dióval megszórjuk.

Tálalás előtt 30 percig hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós almáspite » Diós baklava 2. » Debreceni mézes » Túrótórta, sütés nélkül!
» Csokis Marlenka » Meggyes morzsasüti » Liliom kenyér » Nürnbergi Lebkuchen
» Diós kosár » Erzsébet kuglóf » Fűszeres almás kenyér » 15 perces banános szelet
» Kókuszos kinder pingvin » Felvidéki tepsis túrós » Puncsos mignon » Tangó szelet


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.