Tutireceptek.hu fejléc

Diós csiga recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg vaj (vagy margarin)
1,5 dkg élesztő
kb. 1 dl tej.

Töltelék:
20 dkg porcukor
2 tojásfehérje
10 dkg dió
citromhéj
mazsola.

Elkészítés:
A tejben felfuttatott élesztőt a liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.
Ezután pedig jó vékonyra kisodorjuk, rákenjük a tölteléket, felsodorjuk, és kb. 1,5 cm szélesre vágjuk. Margarinnal jól kikent tepsibe helyezzük, kicsit hézagosan.
200 fokon 20 percig sütjük.

Tanácsok:
Ha van tejszín, akkor a tejet felesben keverjük vele, attól lágyabb lesz!


A receptet beküldte: alyce


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors kakaós csiga » Barackos-pudingos csiga » Gyors kalács, batyu, csiga » Rántott csiga
» Sajtos csiga » Diós-kakaós csiga » Sajtos csigák » Kakaós-diós csiga
» Éticsiga sörtésztában » Sajtos csiga-bigák » Kakaóscsiga datolyával » Kakaós csiga(Kata-féle)
» Csigabiga(Kata-féle) » Sós csigák » Káposztás csiga » Pizzás csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.