Tutireceptek.hu fejléc

Diós csiga recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg vaj (vagy margarin)
1,5 dkg élesztő
kb. 1 dl tej.

Töltelék:
20 dkg porcukor
2 tojásfehérje
10 dkg dió
citromhéj
mazsola.

Elkészítés:
A tejben felfuttatott élesztőt a liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.
Ezután pedig jó vékonyra kisodorjuk, rákenjük a tölteléket, felsodorjuk, és kb. 1,5 cm szélesre vágjuk. Margarinnal jól kikent tepsibe helyezzük, kicsit hézagosan.
200 fokon 20 percig sütjük.

Tanácsok:
Ha van tejszín, akkor a tejet felesben keverjük vele, attól lágyabb lesz!


A receptet beküldte: alyce


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors kalács, batyu, csiga » GM kakaós csiga » Csiga-biga » Pizzás csiga Emyke módra
» Paprikás csiga » Pizzás csiga » Kókuszos kakaós csiga » Kolbászos-sajtos csiga
» Csiga rétes » Csigának való tészta » Fahéjas, almás csiga » Éticsiga sörtésztában
» Omlós kekszcsiga » Gyümölcsös pudingcsiga » Párizsis csiga » Habos csiga


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.