Tutireceptek.hu fejléc

Diós csiga recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg vaj (vagy margarin)
1,5 dkg élesztő
kb. 1 dl tej.

Töltelék:
20 dkg porcukor
2 tojásfehérje
10 dkg dió
citromhéj
mazsola.

Elkészítés:
A tejben felfuttatott élesztőt a liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.
Ezután pedig jó vékonyra kisodorjuk, rákenjük a tölteléket, felsodorjuk, és kb. 1,5 cm szélesre vágjuk. Margarinnal jól kikent tepsibe helyezzük, kicsit hézagosan.
200 fokon 20 percig sütjük.

Tanácsok:
Ha van tejszín, akkor a tejet felesben keverjük vele, attól lágyabb lesz!


A receptet beküldte: alyce


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos és mandulás csiga » Kakaós csiga » Barackos-pudingos csiga » Habos csigák
» Csiga-biga » Paprikás csiga » Csiga rizottó » Gyors kakaós csiga 2
» Kelt fahéjas csiga » Diós csiga(Kata-féle) » Kakaós csiga 2. » Habos csiga
» Kakaós csiga (update 2) » Kakaóscsiga datolyával » Pudingos-túrós csiga » Sütőtökös csigák


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.