Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós és szezámmagos csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db csirkemell filé,
10 dkg liszt,
4 egész tojás,
10 dkg
szezámmag,
15 dkg durvára tört dió,
olaj,
őrölt fehér bors,
só.
A mártáshoz:
1 dl ketchup,
olaj,
szójaszósz.

Elkészítés:
A fóliával letakart csirkemell filéket húsverő kalapáccsal óvatosan
megütögetjük, kevés sóval, borssal bedörzsöljük. Az így előkészített
csirkemelleket először lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk. Négy darabot
szezámmaggal, négy darabot durvára tört dióval bundázzunk, majd bő forró
olajban készre sütjük, de lecsöpögtetjük. Tálaláskor a kisujjnyi vastag
csíkokra vágott csirkemelleket tálra tesszük, külön tálkákban pár csepp
olajjal ízesített ketchupit és szójaszószt adunk hozzá.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyömbéres csirkemell » Gombakrémes csirkemell » Csirkemell salátával » Csirkemell formában sütve
» Csirkemell rizibizivel » Könnyű csirkemellcsíkok » Ropogós csirkemellfalatok » Csirkemell őzgerincben
» Almába töltött csirkemell » Túróval töltött csirkemell » Vajas-barackos csirkemell » Narancsos csirkemell
» Nyárson sült csirkemell » Barackos csirkemell » Fokhagymás csirkemell » Juhtúrós csirkemell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.