Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós és szezámmagos csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db csirkemell filé,
10 dkg liszt,
4 egész tojás,
10 dkg
szezámmag,
15 dkg durvára tört dió,
olaj,
őrölt fehér bors,
só.
A mártáshoz:
1 dl ketchup,
olaj,
szójaszósz.

Elkészítés:
A fóliával letakart csirkemell filéket húsverő kalapáccsal óvatosan
megütögetjük, kevés sóval, borssal bedörzsöljük. Az így előkészített
csirkemelleket először lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk. Négy darabot
szezámmaggal, négy darabot durvára tört dióval bundázzunk, majd bő forró
olajban készre sütjük, de lecsöpögtetjük. Tálaláskor a kisujjnyi vastag
csíkokra vágott csirkemelleket tálra tesszük, külön tálkákban pár csepp
olajjal ízesített ketchupit és szójaszószt adunk hozzá.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás- sajtos csirkemell » Hawai csirkemell » Mustáros csirkemellek » Szezámmagos sajtos rúd
» Natúr sült csirkemell » Póréhagymás csirkemell » Krémsajtos csirkemell » Tejszínes csirkemell II.
» Egyszerű rakott csirkemell » Spenótos csirkemell » Görögös csirkemell » Rakott csirkemell gombával
» Makói rántott csirkemell » Füstöltsajtos csirkemell » Almás-fűszeres csirkemell » Almás csirkemell.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.